Matematikus PhD képzés

From BME Matematikus felvi
Revision as of 12:08, 20 February 2013 by WikiSysOp (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
A száz éves olvasóterem, a légifotón balra fent

A Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola feladata a tudományos elitképzés, az oktatói és kutatói utánpótlás biztosítása az iskola kutatási területein. Kutatási területei: algebra, analízis, differenciálegyenletek, geometria, operációkutatás, számítástudomány és információelmélet, sztochasztika.

Az iskola hátterét, működésének feltételeit a BME TTK Matematika Intézetének tanszékei, a BME VIK Számítástudományi és Információelméleti Tanszéke, az MTA Rényi Intézete és az MTA SZTAKI biztosítják. A képzés színvonalát emelik a neves külföldi kutatóhelyekkel kialakított együttműködések által biztosított lehetőségek: ezek a néhány hetes látogatástól, az akár egy-két szemesztert magába foglaló hosszabb tanulmányútig terjedhetnek. (Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Bécsi Egyetem, Univ. of Eindhoven Philips Research Lab., Univ. of Bristol, Leuven Univ, Tohoku Univ. Japan, Tufts Univ., Boston, stb.)

Az elmúlt 5 év adatai alapján a PhD iskola évente átlagosan 7-8 hallgatót vesz fel. A nívós képzés magas felvételi követelményeket jelent. A disszertációk többsége angol nyelven készül, az általunk kiadott oklevél értékét növeli, hogy nemzetközi szinten publikált kutatási eredményeken alapulnak. A doktori iskola eddig közel 50 PhD fokozatot bocsátott ki. Bővebb információt a doktori iskola honlapján találsz.

 

G-bme-k-legi.jpg

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox