Köszöntés

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search
Egyetemi karok allegorikus nőalakjai

Köszöntünk a matematikus szakma iránt érdeklődők között. Jó döntést hozol, ha ezt a területet választod, akár a matematika oktatását vagy kutatását, akár annak műszaki, gazdasági alkalmazását tekinted életed meghatározó céljának, de jó kiindulópont akkor is, ha a későbbiekben más területen helyezkedsz el. A matematika kutatása, művelése önmagában is izgalmas és érdekes tevékenység. Alkalmazása azonban az élet minden területén egyre inkább nélkülözhetetlen. Gondolhatsz a műszaki élet bármely területére (például egyetemünk többi karának honlapján megismerhető szakirányokra), a természettudományok, a közgazdaságtan matematikai modelljeire, de a társadalomtudományok sem nélkülözhetik e nehéz, de szép pálya eredményeit és segítségét. Lehetőségeid tehát gazdagok, rajtad áll, mire jutsz velük.

Matematikát az egyetem bármilyen szakán tanulni fogsz, azonban nálunk önálló szakmának is választhatod. A BSc képzésben egy szakot találsz, magasabb szinten az MSc képzésben két szakon képezheted magad, mégpedig elméleti és alkalmazott matematikai területeken. Természetesen a matematika mélyebb megismeréséhez, önálló kutatáshoz is hozzásegítünk részben egyetemi éveid alatt az intézetben folyó műhelymunka, részben később, a PhD képzés során.

A BME nemzetközi szinten is rangos műszaki felsőoktatási intézmény. Az itt szerzett matematikusi diploma jó ajánlás a műszaki világban, de a gazdasági életben, vagy a közigazgatás területén is. Természetesen csak akkor, ha – oktatóink segítségével – tudatosan és célirányosan képezed magad, hogy világosan lásd az összefüggéseket. A matematika jól felépített, strukturált tudomány, ha szisztematikusan tanulod, hamarosan kiderül a szépsége. Azért, hogy sikeres légy, készülj tudatosan a szakmádra! Válaszd az emelt szintű érettségit matematikából!

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed merül fel, amelyre nem találtál választ ezen a honlapon, bátran vedd fel a kapcsolatot:

  • a Kar Dékáni Hivatalának tanulmányi felelősével, Vida Máriával, a +36-1 463 1919 telefonon vagy vidamari kukac ttdh.bme.hu címen
  • a BME Matematika Intézet Oktatási igazgatóhelyettesével, Nagy Katalinnal, a knagy kukac math.bme.hu címen

Kiemelt kérdések

Ttk nyiltnap 2013.png
Miért válassz minket?

Nem kallódsz el. Személyes figyelmet kapsz, tehetséged kibontakozhat.

Matematikusképzés felépítése.png
A képzés szerkezete

Tanulmányod szerves részeként előkészítheted az elhelyezkedésedet.

Szivesen.png
Elhelyezkedés

Az elmélettel együtt nálunk megtalálod a matematika felvevő piacát is.

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox