Difference between revisions of "Matematikus MSc képzés"

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search
(Az alkalmazott matematikus mesterképzési szak egyedi adatai:)
(Az alkalmazott matematikus mesterképzési szak egyedi adatai:)
Line 36: Line 36:
 
*Képzés nyelve: a specializációtól függően magyar vagy angol,
 
*Képzés nyelve: a specializációtól függően magyar vagy angol,
 
*Specializációk:
 
*Specializációk:
::[http://www.ttk.bme.hu/kepzes/MSc/mintatanterv_MSc_alkalmazottmatematikus_alkanalizis-2013.htm alkalmazott analízis], a képzés nyelve: magyar,
+
::[http://www.ttk.bme.hu/sites/default/files/dokumentumok/kepzes/mesterkepzes/alkalmazott_matematika/Oldalak%20kezdeteAlkMatMSc_AA_mintatanterv-mod2017.pdf alkalmazott analízis], a képzés nyelve: magyar,
::[http://www.ttk.bme.hu/kepzes/MSc/mintatanterv_MSc_alkalmazottmatematikus_opkut-2013.htm operációkutatás], a képzés nyelve: magyar,
+
::[http://www.ttk.bme.hu/sites/default/files/dokumentumok/kepzes/mesterkepzes/alkalmazott_matematika/Oldalak%20kezdeteAlkMatMSc_OPKUT_mintatantervek-mod2017-2.pdf operációkutatás], a képzés nyelve: magyar,
::[http://www.ttk.bme.hu/kepzes/MSc/mintatanterv_MSc_alkalmazottmatematikus_penzugymat-2013.htm pénzügyi matematika], a képzés nyelve: [http://www.math.bme.hu/masters/ angol],
+
::[http://www.ttk.bme.hu/sites/default/files/dokumentumok/kepzes/mesterkepzes/alkalmazott_matematika/Oldalak%20kezdeteAlkMatMSc_P%C3%9C_mintatantervek-mod2017-3.pdf pénzügyi matematika], a képzés nyelve: [http://www.math.bme.hu/masters/ angol],
::[http://www.ttk.bme.hu/kepzes/MSc/mintatanterv_MSc_alkalmazottmatematikus_sztochasztika-2013.htm sztochasztika], a képzés nyelve: [http://www.math.bme.hu/masters/ angol].
+
::[http://www.ttk.bme.hu/sites/default/files/dokumentumok/kepzes/mesterkepzes/alkalmazott_matematika/Oldalak%20kezdeteAlkMatMSc_SZTOCH_mintatantervek-mod2017-4.pdf sztochasztika], a képzés nyelve: [http://www.math.bme.hu/masters/ angol].
  
 
A specializációnak megfelelő ismeretanyagot nagyrészt kötelező illetve kötelezően választható tantárgyak elvégzésével lehet megszerezni.
 
A specializációnak megfelelő ismeretanyagot nagyrészt kötelező illetve kötelezően választható tantárgyak elvégzésével lehet megszerezni.

Revision as of 21:14, 24 November 2017

Két matematikus MSc képzés van a BME-n: a matematikus mesterképzési szak és az alkalmazott matematikus mesterképzési szak.

Contents

E két mesterképzési szak fontosabb közös adatai:

A mezőgazdaság géptani torony
  • Végzettségi szint: MSc,
  • Tagozat: nappali,
  • Képzési idő: 4 félév.
  • Felvételi:
a diplomamunka felmérésére személyes meghallgatáson, és
beszélgetés a hallgató motiváltságának és tájékozottságának felmérésére.
A felvételi eljárás részletei itt találhatók.
  • Finanszírozási forma: államilag támogatott és önköltséges (régen költségtérítéses).

A képzés három fő részre tagolódik: Elméleti alapozás, Szakmai törzsanyag és Differenciált szakmai ismeretek átadása.

A matematikus mesterképzési szak egyedi adatai:

  • Képzés nyelve: magyar,
  • Specializációk:
analízis specializáció
optimalizálás specializáció
specializáció nélkül: széles tárgyválaszték és személyre szabott tehetséggondozás

A gazdag, sokoldalú tárgykínálat lehetővé teszi a hallgató érdeklődési köréhez illeszkedő tanulmányi rend kialakítását.

A matematikus mesterképzési szakon végzett hallgatók elsősorban a matematikai kutatással foglalkozó intézményekben, egyetemeken, kutatóintézetekben, és nagyobb általános szakmai tájékozottságot igénylő munkahelyeken tudnak elhelyezkedni.

A részleteket itt és itt nézheted meg.

Az alkalmazott matematikus mesterképzési szak egyedi adatai:

A XIX. századi kémia épület
  • Képzés nyelve: a specializációtól függően magyar vagy angol,
  • Specializációk:
alkalmazott analízis, a képzés nyelve: magyar,
operációkutatás, a képzés nyelve: magyar,
pénzügyi matematika, a képzés nyelve: angol,
sztochasztika, a képzés nyelve: angol.

A specializációnak megfelelő ismeretanyagot nagyrészt kötelező illetve kötelezően választható tantárgyak elvégzésével lehet megszerezni.

Specializációk, a képzést végzettek tevékenységi köre:

Az alkalmazott analízis specializációt választók megismerkednek több, a fizikai alkalmazásokban nélkülözhetetlen modern matematikai területtel és a matematikai analízis néhány alkalmazásával a természettudományos, ipari és üzleti szférában.

Az operációkutatás specializáción végzettek képesek lesznek különféle (ipari, kereskedelmi, pénzügyi, mezőgazdasági, kommunikációs) rendszerek irányítási, működtetési és optimalizálási problémáinak modellezésére és megoldására.

A pénzügy-matematika (angol nyelvű) specializáció végzett hallgatói alkalmasak sztochasztikus és pénzügyi folyamatok, biztosítási kérdések matematikai elemzésére, az eredmények értelmezésére.

A sztochasztika (angol nyelvű) specializáción végzők alkalmasak a különböző jelenségekben megnyilvánuló véletlenszerű törvényszerűségek felismerésére, azok tudományos igényű és kísérleti tanulmányozására.

A részleteket itt nézheted meg.

Bepillantás az alkalmazott matek világába

Alkalmazott Matematikai Nap 2015

Alkalmazott Matematikai Nap 2014

Alkalmazott Matematikai Nap 2013

"Az alkalmazott matematika talán a legfontosabb közös nevező az BME-n zajló minőségi kutatásokban, a nemzetközileg beágyazott kutatási témák mintegy fele köthető ide."

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox