Hallgatóink szemináriumon 2011

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search


2011. folyamán többek közt az alábbi kiemelt szemináriumokkal segítettük hallgatóinkat. Ezek a szemináriumok még 2016. őszén is meg vannak tartva.

Pólya–Szegő Szeminárium

Bme polya szego.jpg

A Pólya–Szegő Szeminárium hazánk első nemzetközi versenyfeladat--megoldó közösségeként szerveződött, amelybe az öt évfolyam legjobbjait hívtuk. A sok változás közben állandó motívum az egészséges versengés, a megoldások angol nyelvű irásbeli beadása, és hogy a szemináriumot az erősebb diákok vezetik és alakítják.

Sztochasztika Szeminárium

Bme sztochasztika 1.jpg

Sztochasztika Szeminárium a friss kutatási eredményekről ad hazai- és nemzetközi körképet. A képen egy hallgató beszél a kutatásairól Generating scale free graphs from fractals címmel. Más a TCP protokoll multifraktál analíziséről számolt be. Tavasszal Arbitrázs és buborékok pénzügyi piacokon téma is lesz.

Matematikai Modellalkotás Szeminárium

Bme modell alkotas.jpg

Matematikai Modellalkotás Szeminárium a matematika felvevő piacáról ad áttekintést. Reálgazdaságban, pénzvilágban és szakértői szektorban dolgozók mutatnak valóságos matematikai problémákat, modelleket és eredményeket. A képen igazságügyi genetikus beszél őstörténetkutatási alkalmazásról.

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox