Hallgatóink életpályája 2012

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search


2012. decemberben négy hallgatónk az alábbiakat nyilatkozta életpályájáról.

Petényi Franciska

Bme petenyi franciska.jpg

A váci Boronkay György Műszaki Középiskolában és Gimnáziumban érettségiztem 2005-ben. Ezt követően a BME matematikus szakán tanultam, még hagyományos képzésben. A csoporttársaimmal együtt sok lehetőségünk volt kiváló tanároktól tanulni, velük személyes kapcsolatot kialakítani és a kutató munkájukba bekapcsolódni. 2010-ben, a diplomám megszerzése után felvettek a BME matematikus doktori iskolába, ahol csoportelmélet témakörben kutatok.

Göbölös–Szabó Julianna

Bme gobolos szabo julianna.jpg

Esztergomban érettségiztem. BME matematikus hallgató könnyen talál alkalmazott kutatási lehetőséget. Így az MTA SZTAKI Adatbányászat csoportjában kezdtem dolgozni, és ezt a mesterszakos tanulmányaim mellett is folytattam. Doktori kutatásomat szintén itt végzem. Azt mérjük és modellezzük, hogyan terjed az információ a közösségi oldalak hálózatában.

Komjáthy Júlia

Bme komjathy julia.jpg

2003-ban érettségiztem a Szekszárdon. Azért választottam a BME matematikus szakát, mert azt hallottam, hogy itt kis csoportban nagy odafigyeléssel elit képzés folyik. Ebben nem csalódtam. Kiváló tanárokkal kutathattunk együtt, tanulhattuk el tőlük a különböző trükköket. A doktorimat most ősszel védtem meg, és januárjától az Eindhoveni Műegyetem kutatójaként véletlen gráfokkal fogok foglalkozni.

Bárány Balázs

Bme barany balazs.jpg

Cegléden érettségiztem 2003-ban, és a BME matematikus képzése mellett döntöttem. A családias légkör, s a jó tanári kar megalapozta későbbi pályámat. Lehetőségem nyílt számos konferenciára elutazni, sok más embert megismerni, s velük együtt dolgozni. Doktori disszertációmat 2012-ben védtem meg, s jelenleg Varsóban, a Lengyel Akadémián kutatok és tanítok posztdoktorként.

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox