Hallgatóink életpályája 2010

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search


2010. decemberben négy hallgatónk az alábbiakat nyilatkozta életpályájáról.

Horváth Illés

Bme horvath illes.jpg

Budapesten, a Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségiztem 2002-ben, és aztán a BME-n tanultam tovább. Számos nemzetközi versenyen nyertem díjat. Nagyon jó környezetbe kerültem, okos és barátságos diákok közé, és a viszonyunk a tanárokkal is kiváló volt. Maguk az előadások kifejezetten élvezetesek, a szép és nehéz matematikát is szemléletesen, magas színvonalon tanítják. Az évek során többször nyílt lehetőségem külföldre utazni az egyetem révén. A későbbi félévekben gráfelméletet kutattam és bekapcsolódtam az oktatásba is. A valószínűségszámítás is érdekelt, és miután 2007-ben végeztem, bekapcsolódtam az ilyen témájú kutatásokba az Intézet Doktori Iskolájában. Azóta itt kutatok közösen több más doktorandusz hallgatóval. Oktatás és közösen hallgatott előadások révén megismerkedtem az azóta indult évfolyamok matematikus hallgatóival is, így tapasztalom, hogy a légkör továbbra is emberközeli.

Kőrösi Attila

Bme korosi attila.jpg

a Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem 2002-ben, és tanulmányaimat a BME matematikus szakon folytattam. Az évek alatt sok izgalmas témával ismerkedtem meg, ezek közül a gráfelmélet és a sztochasztika vált a kedvencemmé. 2007-ben diplomám megszerezését követően felvettek a BME Informatikai Tudományok Doktori Iskolába, ahol a peer-to-peer multimédia szolgáltatások matematikai modellezésével foglalkoztam. Jelenleg a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékén tanszéki mérnök vagyok.

Mánfay Máté

Bme manfay mate.jpg

A budapesti Fazekas matematika tagozata után a BME matematikus szakát választottam, mivel az elméleti mellett az alkalmazott matematika is érdekelt. Leginkább a kombinatorika és a valószínűségszámítás keltette fel érdeklődésemet, köszönhetően kiváló tanáraimnak. Ezekben a témakörökben tudományos diákköri dolgozatokat is írtam, kölcsönható részecskerendszerekkel foglalkozó dolgozatommal országos első díjat nyertem. A témalabor nevű tárgy keretében már az egyetemi évek alatt mérnöki, közgazdasági, informatikai terülteken felmerülő valós problémákkal foglalkozhattunk. Nagyon jó érzés volt, hogy a megszerzett tudást tovább is adhattam, többször tartottam gyakorlatot mérnök hallgatóknak. Az egyetem utolsó évében az Ericsson kutató-, fejlesztő részlegén dolgoztam. Jelenleg a Central European University PhD hallgatója vagyok, ahol a pénzügyi matematika területén kutatok.

Rácz Miklós

Bme racz miklos.jpg

2005-ben végeztem a Fazekas speciális matematika tagozatán, s mindenképpen matematikával szerettem volna foglalkozni az egyetemen is. Azért választottam annak idején a BME matematikus szakát mert ez a képzés sok lehetőséget rejt magában: teljesen elméleti valamint alkalmazott irányba is tovább lehet haladni. Utólag úgy érzem ez nagyon jó döntés volt mivel nagyon jól éreztem magam a BME-n eltöltött öt év során és a képzés is nagyon magas szintű volt. Első évben az algebra tetszett leginkább, de másodévtől beindultak a nagyszerű valószínűségszámítás órák és teljesen magukkal ragadtak. Harmadév elején elkezdtem ebben a témában kutatni, s később ebből írtam a diplomamunkámat is. Nyaranta igyekeztem új témákkal és helyekkel megismerkedni, így töltöttem a harmad- és negyedév utáni nyaramat Los Angelesben a UCLA egyetemen illetve Oxfordban, ahol egy-egy diákoknak szóló kutató programon vettem részt. Jelenleg a University of California, Berkeley egyetemen vagyok doktorandusz, ahol továbbra is a véletlen matematikájával foglalkozom.

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox