Hallgatóink életpályája 2009

From BME Matematikus felvi
Jump to: navigation, search


2009. decemberben négy hallgatónk az alábbiakat nyilatkozta életpályájáról.

Biró Péter

Bme biro peter.jpg

1997-ben végeztem a Fazekas speciális matematika tagozatán. Pályaválasztáskor sokat gondolkodtam, mert érdekelt a közgazdaságtan is. Utólag nem bántam meg, hogy a BME első matematikus képzésére kerültem. A kiváló oktatóknak köszönhetően hamar megismertem és megszerettem bizonyos témaköröket, elsősorban a gráf- és algoritmuselméletet. Ezt később gyakorlatvezetőként taníthattam, és témalabor keretében --- mérnökkel együttműködve --- kutathattam is. Eközben közgazdasági tanulmányokat folytattam párhuzamosan és végül egy érdekes határterülettel, az algoritmikus játékelmélettel kezdtem el foglalkozni. Ebből 2007-ben sikerült doktori disszertációt írnom. Jelenleg harmadik éve a University of Glasgow kutatójaként dolgozom ugyanezen a tématerületen.

Rudas Anna

Bme rudas anna.jpg

A Városmajori Gimnáziumban érettségiztem Budapesten, majd a BME matematikus szakára jelentkeztem. Kezdetben a kombinatorika, később a valószínűségszámítás érdekelt a legjobban, mindkettőt felejthetetlen tanárok hozták közel hozzám. Az egyetem ötödik félévétől kezdve tartottam matematika gyakorlatokat mérnök szakosoknak, amit nagyon élveztem. A szakdolgozatomat a Sztochasztika tanszéken írtam, és ott is maradtam, elkezdtem a doktori képzést. Ennek keretében fantasztikusan jó konferenciákra jutottam el, kiemelkedő matematikusok közelében lehettem. Voltam az USA-ban, Lengyelországban, Ausztriában, Izlandon. A doktorim harmadik évében egy multinacionális pénzügyi cégnél helyezkedtem el, ahol másfél éve már teljes munkaidőben dolgozom, mint matematikai modellező. A véletlen folyamatok terén szerzett tudásomat nap mint nap használom, és egy értékes, érdekes emberekből álló csoportban dolgozom.

Farkas József

Bme farkas jozsef.jpg

1997-ben első helynek az ELTE matematikus szakát jelöltem be. Ma már örülök, hogy a BME újonnan induló matematikus szakára nyertem felvételt. Az első félév akadályait hiányos középiskolai képzésemnek megfelelően igen nehezen vettem. A váltást a második félévi geometria pontverseny megnyerése hozta meg. A képzésben eltöltött 5 év során úgy éreztem kiemelt figyelemben volt részünk az újonnan indult szak révén. Ez nagyban megkönnyítette fejlődésemet és számos tanáromra igazán kedves emlékekkel gondolok vissza. Diplomázás után a Matematika Intézet PhD képzésében folytattam tanulmányaimat. Később 3 szemesztert töltöttem a Memphisi Egyetemen. 2006 ősze óta Skóciában a Stirlingi Egyetemen töltök be állandó egyetemi állást.

Spanczér Ilona

Bme spanczer ilona.jpg

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolából kerültem a BME-re. A középiskolai matematika tanáromnak köszönhetően lettem matematikus, amit azóta sem bántam meg, sőt! Az egyetem alatt a biztosításmatematika kezdett érdekelni, nagyon izgalmasnak találtam. Ezáltal jutottam el Hollandiába, ahol jelenleg nyugdíjbiztosítási aktuáriusként dolgozom, és az egyetem alatt szerzett tudásomat alkalmazom a gyakorlatban.

Personal tools
Namespaces

Variants
Views
Actions
BME felvi oldalak
Képzéseink
Út a jövőbe
Karunkról
Toolbox